Manyetik Motor | mıknatıslı motor, manyetik jeneratör, magnet motor, magnetic motor, free energy, sonsuz enerji, manyetik motor mucitleri, manyetik motor yapımı

Orjinalini görmek için tıklayınız: Mıknatıs
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Mıknatıs Nedir ?

Mıknatıs, manyetik alan üreten nesne veya malzemedir. Demir, nikel, kobalt gibi bazı metalleri çeker, bakır ve alüminyum gibi bazı metallere ve metal olmayan malzemelere etki etmez.

Mıknatıslık etkisi, malzemelerde iki karşılıklı uçta toplanır. Bu iki uca mıknatısın kuzey ve güney kutubu ismi verilir. İki mıknatısın eş kutupları birbirini iterken, zıt kutupları birbirini çeker

Mıknatıs şekilleri

Sabit mıknatıslar

Demir, kobalt, nikel oda ısısında ferromanyetik özelliğe sahiptir. Sabit mıknatıslar, mıknatıs taşı gibi doğada mıknatıslanmış halde bulunan maddeler olabileceği gibi, Alnico, NdFeB, Sm-Co,Sm-Fe mıknatıslar gibi yapay olarak hazırlanmış alaşımlar da olabilir. Yapay mıknatıslar genelde elektrik motoru, hoparlörler gibi elektrik enerjisini hareket enerjisine veya hareket enerjisini elektrik enerjisine çeviren aletlerde kullanılır.

Elektromıknatıslar

En basit haliyle bir elektromıknatıs sarmal şekil verilmiş bir telin iki ucuna gerilim uygulanarak elde edilir. Sarmalın ortasına ferromanyetik bir cisim koyularak mıknatıslık özelliği yüzlerce kat arttırılabilir. Elektromıknatıslar, mıknatıslık özelliğini sadece telden akım geçtiği sürece korur. Oluşan manyetik alanın kuzey kutbunun yönü sağ el kuralı ile tesbit edilebilir.
Elektromıknatıslar, elektrik motorları, parçacık hızlandırıcılar, röleler gibi cihazlarda, yüklü parçacıkları saptırmak veya elektrik enerjisini hareket enerjisine çevirmek gibi birçok amaç için kullanılırlar.

Mıknatıs kutupları

Eski ve kısmen günümüzde de kullanılabilen bir kuram olan mıknatısın moleküler kuramına göre; mıknatıslanabilen cisimlerin içinde Kuzey (North) ve Güney (South) kutuplar bulunur. Cismin içindeki kutuplar, cisim mıknatıslanmadan önce moleküler seviyede düzensiz gruplar halindedir. Cisim manyetik hale geldiğinde, cismin içindeki bu grupların birçoğu aynı doğrultuya gelerek cismin toplam manyetik alanına katkıda bulunur. Böylece tek bir manyetik alan ve tam bir manyetik kutupluluk elde edilir.

Mıknatıslığın modern elektron kuramı da kısmen aynı noktaları kabul eder ama yük fikrini bırakır. Domain veya atom gruplarından meydana gelen tanecik fikrine ağırlık verir. Manyetiklik durumunun sebebini atom ve moleküllerin manyetik momentlerine ve dış etkilerle cismin içindeki manyetik kuvvetin paralelleştirilmesine bağlar.

Manyetik kuvvetin etkisi ile, kendisi manyetik olmadığı halde çekilen maddelere paramanyetik, itilen maddelere diyamanyetik denir. Paramanyetik maddelere örnek olarak alüminyum, baryum ve oksijen, diyamanyetik maddelere ise civa, altın, bizmut, silisyum ve benzeri maddeler verilebilir.

Mıknatıslama

Demir,kobalt, nikel gibi manyetik herhangi bir metal aşağıdaki yöntemlerden biri veya birkaçı ile sabit mıknatıs haline getirilebilir.

1- Yeryüzünün manyetik alanına paralel şeklide yerleştirerek, çok şiddetli ve keskin bir darbe indirmek.
2- Bir mıknatısa temas ettirmek veya mıknatısın bir kutubuna sürtmek.
3- Cisimi ısıtmak ve soğurken yeryüzünün manyetik alanı yönüne çevirmek


Mıknatısın Kullanım Alanları

Feldspat temizleme ( Mika ve oksitli mineral ayrımı. )
Kil temizleme ( Demirli minerallerin ayrımı. )
Cam kumu temizleme ( Demir minerallerinin ayrımı. )
Yüksek kaliteli kuvars temizleme
Manyezit zenginleştirme ( Serpatin ve demirli bileşiklerin ayrımı )
Artıklardan metal kazanımı
Sahil ve Mineral kumlarının değerlendirilmesi ( İlmenit ve manyetik mineral ayrımı )
Kireç taşı ve dolamit temizleme
Döküm kumlarının temizlenmesi
Refrakter hammaddelerin işlenmesinde
Refrakter kalsine malzemelerinin temizlenmesi ( Tenör yükseltme )
Bor zenginleştirme ( Demirli içerikler, kil, arsenik ve mika uzaklaştırılması )
Kromit zenginleştirme
Boksit ( Tenör yükseltme )
Magnetik zenginleştirme
Atıklardan metal ayrımı
Ahşap, plastik, gıda v.b. sektörlerde istenmeyen metallerin ayrılmasında
Sıvılar içindeki demir bileşiklerinin ayrılmasında
Ağır ortamlarda oluşturulan ağır ortamın geri kazanılmasında
Dökümden gelen metalin ayrımında
Seramik ve Cam sektöründe hammadde ve ara ürünlerde demir ve bileşiklerinin ayrılmasında
Öğütülmüş endüstriyel hammaddelerin ve gıda ürünlerinin prosess sırasında demir kirliliklerinin ayrımında kullanılır.
Yüksek alan şiddetli magnetik çubuklar, seramik, cam, gıda, plastik, madeni yağ, boyalar, kuru ve sıvı ortamlarda demir ve diğer magnetik metallerin tutulmasını sağlar
Denizciler pusula ile yönlerini bulurlar.
Hurda yığınları arasındaki demir parçalarının ayıklanmasında
Vinçler de ağır yükleri kaldırmak için elektro mıknatıs kullanılır.
Elektrik motorlarında,kapı zillerinde,telgraf ve telefon gibi araçlarda
Elektrik santrallerinde jeneratörlerde elektrik elde etmek için kullanılır
Hızlı trende raylarda ve treninde sürtünmeyi azaltmak için kullanılır


Kaynak: wikipedia.org
değerli admin kardeşim ( kardeşim diyorum seni genç hayal ediyorum ben emekliyim de) hazır bu mıknatıslardan elimde yeteri kadar var; benim evin suyu yeterinden fazla kireçli, çamaşım makinem malülen emekliye ayrıldı. mecburen yeni birini memur ettim. ettim etmesinede taksitleri bittiğinde buda emekliye ayrılsın istemiyorum. bu manyetik kireç çözücüler(tutucular) var bir tanede kendime yapayım dedim ama, ne bir çizim nede anlatım buldum. eğer elinde böyle bir çizim plan yazı varsa paylaşırsan sevinirim. forumun birinde manyrtik motorda başarısız olan bir arkadaş bı mıknatıslarlr kireç çözücü yaptığını yazmıştı ama bir daha bulamadım sayfayı. bu arada ilk çalışan sistemi yaptım.ilk prototipi hazırladığımda resimleri burada yayınlayacağım. elektrik üretmedeki küçük verimleride az çok yaptım. onuda arttıracağım merak etme. çalışan sistemi ilk burada yayınlayacağız merak etme
Tamamdır, bulduğum an sitede paylaşacağım. Hayırlı günler. daha detaylı bilgi alabilmek ve diğer kullanıcılarada sorbilmek amacıyla konu olarak açabilirseniz soru cevap bölümüne daha çok kişiye ulaşabilirsiniz diye düşünüyorum
her yerde aradım şu bizmut maddesini bi bulamadım.bi ara av tüfek mermilerine koymuşlar sonradan tekrar deiştirmişler.1mm sac şeklinde falan lazım nerden bulabilirim.
http://www.sigmaaldrich.com/catalog/prod...®ion=TR

bu adreste aradığınız elemente rastladım. sigma ürünleri şeklinde geçiyor aradığınız element. türkiyede bulabilirmisiniz bilemiyorum detaylı araştırmak gerekir tahminimce.
istanbulda bi firmeda var ama külçe şeklinde.sayfa yı tr ye çevirip bi bakiyim.teşekkürler
benim tahminimce de az miktarda satmazlar
Mıknatısla ilgili hazırladığım bazı şekiller aşağıdadır. Konuya uygun ve açıklayıcı olduğunu düşünüyorum.
Referans URL