Manyetik Motor | mıknatıslı motor, manyetik jeneratör, magnet motor, magnetic motor, free energy, sonsuz enerji, manyetik motor mucitleri, manyetik motor yapımı

Orjinalini görmek için tıklayınız: Manyetik Alanı Geçirmeyen Maddeler
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Manyetik alanı geçirmeyen bir madde yada bir düzenek bilen arkadaşımız var mı? Yardımlar için şimdiden teşekkürler.

édmin

Manyetik alanı geçirmeyen ya da zayıflatan maddeler ve düzenekler var. Bunlar manyetik alanın bulunması sorun yaratacak bazı özel deneylerde kullanılıyor. Bunların çoğu yüksek permeabiliteye sahip maddelerden yapılıyor. Örneğin demirden yapılmış içi boş bir silindir veya küre bu özelliğe sahip. Dışarıdan uygulanan bir manyetik alan, içeride çok zayıflıyor. Bu olayda temel mekanizma şöyle: Dışarıdan uygulanan manyetik alan malzemenin mıknatıslığını artırıyor (yüksek permeabilitenin anlamı bu). Malzemenin kazandığı bu mıknatıslık da uzayda kendi manyetik alanını yaratıyor. Dışarıdan uygulanan alanla, malzemenin yarattığı alan bazı yerlerde aynı yönde (toplam manyetik alan daha güçlü) bazı yerlerde de ters yönde (manyetik alan daha zayıf) oluyor. Manyetik alanın nerelerde zayıfladığı, nerelerde de güçlendiği malzemenin şekline bağlı. Ama genel kural olarak içi boş bir kutu için içerideki alanın daha zayıfladığını söylemek mümkün. Burada en önemli nokta, manyetik alanın ne kadar zayıfladığı malzemenin cinsine ve kutunun şekline bağlı.
Bunun dışında bir de süperiletkenler var. Bunlar da yukarıdakilerin tam tersi şekilde davranıyorlar. Yani dışarıdan uygulanan manyetik alan malzeme içine giremiyor. Eğer bir süperiletkenden içi boş bir küre yaparsanız, ve küre üzerinde hiç bir delik bırakmazsanız, içerideki bölgede manyetik alan tamamen sıfırlanıyor. Dolayısıyla süperiletkenlerden ideal manyetik kalkan yapmak mümkün. Fakat, henüz oda sıcaklığında süperiletken olan bir malzeme bulunamadığı için pratik manyetik kalkanlar birinci paragrafta anlattığımız şekilde yapılıyor.
Referans URL